BOTOX BRUXISM

Vid behandling av bruxism (spända käkar/tandgnissel) injiceras preparatet i käkmuskeln masseter varpå den slappnar av och spänningarna avtar. Detta är en vanlig behandling och vi tar ofta emot patienter som blivit rekommenderade behandling av sin tandläkare.

  • Bruxism

Botox mot tandgnissel

Inför varje behandling behövs en konsultation genomföras, just för botox brukar vi rekomendera en telefonkonsultation. Vi fotograferar alltid följt av att vi gör en bedömning av din muskulatur och andra faktorer som spelar in. Därefter injiceras de planerade områdena snabbt och enkelt. Du får information vid besöket om vad som kan vara bra att tänka på efter behandlingen. Återbesökstid för eventuell kostnadsfri touch up bokas in till 14 dagar efter behandling då slutlig fotografering även sker.

Injektionsnålen är mycket fin och injektionen upplevs av de flesta som näst intill smärtfri. Ett visst obehag kan ju så klart upplevas men är snabbt över.

Ingen speciell förberedelse behövs men för att minimera risken för blåmärken efter behandlingen med fillers/Botox, ska du undvika preparat av acetylsalisylsyra som exempelvis Treo, NSAID-preparat som Ibumetin, Ipren och Voltaren eller kosttillskott Omega 3 någon vecka före behandlingen.

Resultat efter behandling

Den vanligaste frågan kring Azzalure är just hur länge effekten håller. Svaret är ca 3-6 månader. Vi skulle vilja poängtera att det viktigaste är hur resultatet blir, inte hållbarheten. En för hög dos Botox kan sitta i länge men ge en obehaglig känsla och ett icke attraktivt utseende.

Du kan lita på oss, vi gör allt för att du ska få ett så bra resultat som möjligt. Regelbundenhet är viktigt för ett fint och hållbart resultat, efter ett par behandlingar hittar vi ditt optimala intervall.

Direkt efter behandlingen är det viktigaste att tänka hygieniskt och undvika att ta på det behandlade området. Undvik smink de första timmarna. Under det första dygnet undviker du hård fysisk aktivitet samt bastu, jacuzzi och solning. Du ska undvika att massera på det behandlade området tills du fått full effekt. Ingen downtime.

Resultatet kommer smygande efter 3 - 4 dagar och du har full effekt efter 10 -1 4 dagar.

Biverkningar

Riskerna med att behandla rynkor med Azzalure är små. Man bör dock räkna med viss svullnad och små blåmärken på injektionsplatsen vilka försvinner inom någon dag.

Det livlösa ”Botoxansiktet” är ett resultat av Botoxmissbruk och inget en normal konsument behöver oroa sig för. Botox är ett läkemedel och det finns biverkningar registrerade. Du kan läsa mer om dessa på FASS.se 

De vanligaste biverkningarna är:

  • Lättare huvudvärk när bekymmersrynka och panna behandlas, släpper vanligtvis inom ett par dagar. I sällsynta fall kraftig huvudvärk, även denna är övergående.

  • I vissa fall tyngdkänsla när pannan behandlas.

  • Påsighet/på och/eller under ögonlocken.

  • När musklerna kring munnen behandlas kan detta medföra obehagskänsla och ibland svårigheter med mimik.